Mükemmel Gülüşe Sahip Olun!

Gülüş Tasarımı

Vizajizm

Vizajizm, güzel,estetik bir görünüm ve kusursuz sonuçlar için bütünsel bir bakış açısı ile birbirine bağlantılı tüm noktaları ele alan tedavi çeşididir.

Pembe Estetik (Diş Eti Estetiği) Gingivoplasti

Kişilerde estetik bir gülümseme sadece beyaz ve düzgün dişlerle sağlanamaz.

Porselen Laminalar (Laminate Veneer)

Laminalar genellikle ön dişlerde uygulanan çok ince porselenlerdir. Fiziksel yapıları güçlendirilen porselenlerin, bu sayede çok ince yapılmaları sağlanmıştır. Diş hekimliği konservatif bir yaklaşımla, daha az oranda doku kaybı gerektirecek restoratif işlemleri ön plana çıkartmıştır.

Zirkonyum (Diş Kaplama) Tedavisi

Zirkonyum diş kaplaması, diş hekimliğinin temel gereksinimleri olan estetik, doku uyumu, sağlamlık ve doğallık alanında günümüze kadar ulaşılmış olan en yüksek kaliteye sahip üründür.Zirkonyum alt yapı doğada bulunan ve daha kolay anlaşılır haliyle ”granitler” gibi çıkarılan beyaz metaldir.

Porselen Kron

Porselen kron ağızda az sayıda diş eksikliği olduğunda uygulanan ve komşu destek dişlerin küçültülmesiyle köprü şeklinde ya da tek veya birkaç diş de aşırı çürük veya renkleşmelerde dişleri küçültüp labaratuvarda hazırlanarak dişlere yapıştırılan sabit protezlerdir.

Bonding (Adeziv Sistem)

Bonding (Adeziv Sistem); dişlere kesinlikle zarar vermeyen, dişlerdeki ufak sorunların giderilmesi için yapılan bir işlemdir. Bu işlem günümüzde sıkça kullanılan, hem kolay hem de maliyeti düşük uygulamalardandır.Ayrıca çoğu kez minimum düzeyde diş kaybıyla çok kısa sürede işlem gerçekleştirilebilir.

İnley Ve Onley (Seramil Dolgular)

Seramik dolgular çürük, kanal tedavisi ya da travma gibi etkenlere bağlı olarak, dişlerde meydana gelen madde kaybını, sadece dişin eksik olan bölümlerini tamamlayacak şekilde restore eden bir tür bölümlü porselen ya da basit bir anlatımla laboratuvarda kuvvetlendirilen kompozit veya porselenden oluşturulmuş olan bir tür dolgudur.

Dentaluna Gülüş Tasarımı Tedavi Öncesi/sonrası

Gülüş Tasarımı Nedir

Halk arasında “Hollywood smile’’ olarak da anılan gülüş tasarımı, çeşitli nedenlerle estetiği bozan diş ve dişetindeki farklılıkların hastanın ihtiyaçları ve yüz şekline göre doğal ve estetik bir görünüme kavuşturulmasını sağlayan tedavi yöntemidir.Estetik gülüş tasarımıyla kişinin yüz hatları ve gülüşü mükemmel hale getirmek tedavinin amaçlarındandır.

 

Gülüş tasarımı uygulaması diş ve diş etinde görülen şekil ve biçim bozukluğu, orantısızlık ve diş renklenmeleri sorunlarının giderilmesinde kullanılan bir tedavi sürecidir.Gülüş tasarımı bazen tek bir estetik diş tedavisi işlemiyle bazen de çoklu tedavi planı ile gerçekleştirilir.Burada en önemli noktalar hastanın beklentisi ve karakteristik özelliklerini gözardı etmeden tedavi planını oluşturmaktır. Bu tedavi yönteminde kişinin gülüşünü neden sevmediği neyi beğenmediği önem kazanır.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır

 

Tedavi genellikle ortodonti, cerrahi, protez ve dişeti uygulamalarının tek başına veya birlikte planlanmasıyla multidisipliner yaklaşımlarla gerçekleştirilir. Diş eti sağlığı, dişler arasındaki boşluklar, diş eti seviyeleri ve aralarındaki denge, dişler arasındaki temas noktalarının seviyeleri, diş boyutları, yüzey yapıları, kesici kenar uyumları gibi bir çok faktör ele alınır ve en iyi sonuç elde edilmeye çalışılır. Yüz şeklinizin hangi anatomik yapıya uygun olduğu saptanır ve en uygun diş formu seçilir. Örneğin erkekler daha keskin ve belirgin hatlara sahipken, kadınlarda bu durum daha yuvarlak hatlı ve yumuşaktır.

Gülüş tasarımı tedavisine başlamadan önce hastaya mock-up işlemi ile yapılması planlanan final görüntüsü geçici bir materyal ile uygulanarak gösterilir,hasta ve hekim işbirliği ile üzerinde oynamalar yapılır.

Gülüş tasarımı yapılırken laminalar(yaprak porselenler),emax kronlar,zirkonyum kaplamalar kullanılabilir.Dişler yapılacak kaplama türüne göre bir miktar aşındırılır ve ölçü alınır.3 ile 6 seans arasında provalar tamamlanarak sonuca ulaşılırken süre hastaya ve tedavi sürecine bağlı uzayıp kısalabilmektedir.

Gülüş tasarımı sadece dişleri değil yumuşak dokuları da desteklediğimiz bir tedavi türüdür.Tedavi süresince diğer yöntemlerden destek alarak gülüş hattı düzenlenebilir veya desteklenebilir.

 

Gülüş Tasarımı Sonrası Bakım

Gülüş tasarımı yaptıranlar, tedavi sonrasında mutlaka ağız hijyenine çok özen göstermeli, rutin kontrollerini ihmal etmemelilerdir.Dokuların iyileşmesi,tedavinin devamlılığı ve finali,tedavi sonrası yapılan işlemlerin bakımı için ağız bakımı çok önemlidir.Hastalar mutlaka hekiminin anlattığı şekilde oral hijyenlerini gerçekleştirmelidir.Rutin ağız bakımına ek olarak ara yüz fırçası,diş ipi ve gargara kullanarak daha etkin bir temizlik sağlanabilir.