Mükemmel Gülüşe Sahip Olun!

İmplant

İmplant nedir?

İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidalar dişin kök formunu mükemmel bir şekilde taklit eder.İmplant tedavisinin en büyük avantajlarından biri komşu dişlere herhangi bir aşındırma yapılmasına gerek olmamasıdır.İmplant tedavisi sonucunda kendi dişleriniz gibi yemek yiyebilir,konuşabilir ve gülebilirsiniz.

Hollywood smile. Vertical cropped closeup of a beautiful young woman smiling to the camera during dental checkup by her dentist
3d render of jaw with dental implant isolated over white background

İmplant Kimlere Yapılır

İmplant 18 yaşını geçmiş,çene yüz gelişimini tamamlamış her hastaya uygulanabilir.İmplant tedavisi oldukça konforlu bir tedavi türüdür.Kalp,şeker,tansiyon gibi rahatsızlığı olan hasta gruplarında mutlaka çok daha titiz bir planlama yapılmalıdır,kullanılan ilaçlar düzenlenmelidir.Hastanın varolan sistemik rahatsızlığı kontrol altında olmalıdır.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır

İmplant tedavisi cerrahi bir uygulamadır. Tedavi süreci planlama ile başlar.Hastadan ölçümler ve röntgenler alınarak detaylı ve titiz bir planlama yapılır. Bu plan doğrultusunda implant cerrahisine,kaç implant yerleştirileceğine,üst protez yapısına karar verilir.Tedavi süreci boyunca hasta uygulanan lokal anestezi sayesinde hiçbir ağrı,sızı hissetmemektedir.Anestezi sonrası hastaya implantlar yerleştirilir ve implantların çene kemiği ile kaynaşması için bir süre beklenir.Bu süre yaklaşık olarak 3-6 ay arasıdır.Hastanın sistemik durumu,kemik yapısı ve kalitesine bağlı olarak bekleme süresi değişmektedir.İyileşme ve kaynama sürecinden sonra implantın cerrahi aşaması biter ve protez (üst yapı) aşamasına geçilir.Bu aşama için hasta ağzından ölçüler ve kayıtlar alınır.Bir kaç prova sonrası protez aşaması da tamamlanarak final restorasyona ulaşılır.

baj13
as_implant_k1

İmplant Sonrası Bakım

İmplant tedavisi sonrası hastanın ağız hijyeni çok önemlidir.Rutin ağız bakımı yanısıra implantlar için de hekimin reçete ettiği fırça ve aparatlar mutlaka kullanılmalı ve implant bakımı asla ihmal edilmemelidir.Hasta 6 ayda bir mutlaka kontrole gelmelidir.

Dişlerinizi olduğu kadar dil ve damak üzerinin temizliği de ihmal edilmemelidir.. Dil ve damak üzerinde barınan bakteriler diş ve diş etlerine zarar verebilirler. Bunun yanında ağız gargarası kullanmanız bakterilerin ağızdan uzaklaştırılması konusunda çok yardımcı olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular